هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته دفاع مقدس گرامی باد


هفته دفاع مقدس گرامی باد

 هفته دفاع مقدس گرامی باد

رهبر معظم انقلاب اسلامی:

«هفته دفاع مقدس نمودار مجموعه‌ای از برجسته‌ترین افتخارات ملت ایران در دفاع از مرزهای میهن اسلامی و جانفشانی دلاورانه در پای پرچم برافراشته اسلام و قرآن است«

 

مقدمه

آن روزها نام و نان بهایی نداشت و آنچه میدان دار بود، قیام بود و عروج.

آن روزها ماندن بی معنا بود و مردن در بستر، ننگی بزرگ.

آن روزها شهادت، شاهراهی به وسعت افق داشت.

آن روزها فاصله خاک تا افلاک و کویر تا بهشت، یک میدان مین بود. خاکریزها، بوی بهشتِ مردانی را گرفته بود که سر به سر، تن به مرگ می سپردند تا مبادا وجبی از کیان دین و وطن، به دست کفتاران حریص و متجاوز بیفتد؛ چرا که دفاع مقدس، رساترین واژه در قاموس ایستادگی این ملّت قهرمان است.

 مردان این دیار در پی تجاوز کفتار صفتان ننگ و نفرین، در هفت شهر عشق، هشت بهار، آزادگی را پیمودند و حماسه آفریدند.

 

ویژگی‌های دفاع مقدس


در مورد ویژگی های دفاع مقدس به موارد  زیر می توان اشاره کرد:

دفاعی بودن
 بی تردید، مقدس‌ترین جهاد، جهادی است که به عنوان دفاع از حقوق انسانی صورت گرفته باشد. در جنگ تحمیلی، رژیم بعث عراق، جنگی ناخواسته را به کشور ما تحمیل کرد و با نادیده گرفتن استقلال سرزمین ما به ایران اسلامی تجاوز کرد. از این رو، مردم غیرتمند ایران، در دفاعی مقدس، از حق خود که دفاع از استقلال سرزمین و هویت دینی ـ. ملی خود بود، دفاع کردند.


 معنویت جبهه‌های جنگ و دفاع مقدس
از جلوه‌های معنویت در دفاع مقدس، حالت تضرع، استغاثه و راز و نیاز عارفانه رزمندگان اسلام بوده است. دفاع مقدس، فرصت نمایش خالصانه‌ترین و زیباترین مناجات‌ها و دعا‌ها را پدید آورد. در کنار نماز و قرآن، دعا وسیله دیگری بود که یاد خدا را در دل رزمندگان زنده نگاه می‌داشت، به آنان قدرت روحی می‌بخشید و تحمل سختی‌های نبرد را برای آنان آسان‌تر می‌ساخت.

 


 استقامت رزمندگان و فرماندهان در نبرد
فرماندهان در سخنان خود درباره دفاع مقدس، به پایداری و مقاومت رزمندگان در عملیات‌های مختلف اشاره کردند و آن را از علت‌های پیروزی لشکر اسلام برشمرده اند. سردار شهید، مهدی زین الدین، درباره مقاومت و ایستادگی و تأثیر آن در پیروزی می‌گوید: «تن‌ها کسانی که در صحنه نبرد راست قامتانند که به خداوند اتکال نمایند و با توکل بر او پیش بتازند. نه در سختی‌ها و نه در پیروزی ها، در هیچ کجا از یاد او غافل نشوند و محکم و مقاوم، چون کوه بایستند و دشمن را از پای درآورند و این صفت فقط مخصوص رزمندگان اسلام است. در هیچ کجای دنیا آن کسانی که اعتقاد به خداوند و اعتقاد به معاد روز قیامت ندارند، نمی‌توانند دارای چنین مقاومت و ایستادگی باشند. رمز پیروزی صحنه نبرد، مقاومت و ایستادگی است». از ارزش‌هایی که رزمندگان در دفاع مقدس بدان متصف بودند، بی اعتنایی به دنیا و مظاهر آن است.

شجاعت فرماندهان در دوران دفاع مقدس
شجاعت فرماندهان، در دوران هشت سال دفاع مقدس، مثال زدنی بود. یکی از رزمندگان، از شجاعت سردار شهید مهدی باکری در عملیات فتح المبین چنین سخن می‌گوید: «شب عملیات، هفت ساعت راه باید می‌رفتیم تا به منطقه می‌رسیدیم و دشمن را غافل گیر می‌کردیم. حدود شش ساعت راه رفته بودیم که یک دفعه متوجه شدیم راه را گم کرده ایم. به شدت مضطرب شده بودیم. با چند نفر به جلو رفتیم تا راه را پیدا کنیم. من متوجه شدم یک نفر از جلو می‌آید. با خود گفتم حتما دشمن است. صدا کردم کیستی؟ گفت: من باکری هستم، فورا به عقب برگرد و نیرو‌ها را بیاور. شاید کسی باور نمی‌کرد او جلوتر از ما رفته، دشمن را دور زده و آمده بود ما را هم ببرد. بعد به ما گفت: نترسید، همه نیرو‌های دشمن خواب هستند

بزرگواری و مروّت در حال قدرت
از نمونه‌های بزرگواری رزمندگان در دفاع مقدس، خودداری از بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی عراق بود. خلبانان و نیرو‌های توپ خانه می‌توانستند مناطق مسکونی را به عنوان مقابله به مثل ناامن سازند و دشمن را با مشکلی جدی رو به رو کنند، ولی پای بندی آنان به ارزش‌های اخلاقی، سبب می‌شد در طول هشت سال دفاع مقدس هیچ گاه از این حربه استفاده نکنند.

- بی اعتنایی به دنیا
از ارزش‌هایی که رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بدان متصف بودند، بی اعتنایی به دنیا و مظاهر فریبنده آن است. رزمندگان اسلام در دوران نوجوانی و جوانی و اوان ظهور خواسته‌های بی شمار مادی، به همه لذت‌های دل فریب دنیا پشت پا زدند و حضور در جبهه و دفاع از میهن و نظام اسلامی را برتر دیدند. بی گمان، بدون دل بریدن از دنیا و دل بستن به آخرت، رزمندگان هیچ گاه توفیق آفرینش حماسه‌های سترگ و ماندگار دفاع مقدس را نمی‌یافتند.

 - شهادت طلبی رزمندگان در دفاع مقدس
از عوامل پیروزی آفرین در صحنه نبرد، خطر‌ها را به جان خریدن و به پیشواز مرگ سرخ رفتن است. ترس از مرگ و اشتیاق به زنده ماندن، با روح جنگ جویی و رزمندگی ناسازگار است. یکی از ارزش‌هایی که رزمندگان اسلام با تکیه بر آن توانستند پیروزی‌های بزرگی را برای جبهه حق به ارمغان آورند، شهادت طلبی است. رزمندگان اسلام از آن جا که دفاع در برابر تهاجم بعثیان را مقدس می‌دانستند و کشته شدن در این راه را برای خود، مرگی سعادت آفرین و افتخارآمیز ارزیابی می‌کردند، نه تنها از دادن جان دریغ نمی‌ورزیدند که شیفته آن بودند. شهادت طلبی رزمندگان اسلام به عنوان عامل مؤثر معنوی، از امتیاز‌های جبهه حق در برابر جبهه باطل بود.  

عناوین روزهای هفته دفاع مقدس:

۳۱ شهریور: قدرت، توانمندی، اقتدار نیروهای مسلح:

روز رژه و تجلی صلابت و توانمندی نیروهای مسلح و به نمایش گذاشتن قدرت صنعتی و دفاعی کشور

امروز دستاوردهای کشور در عرصه‌های مختلف صنایع دفاعی، نظیر موشک‌ها، پهپادها، ماهواره‌ها و تجهیزات مرتبط با صنایع دریایی و زیردریایی، بسیار وسیع است و کاری که متخصصان وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح در این زمینه انجام داده‌اند، قابل ستایش است.

تقویت بنیه دفاعی مساله مهم و ضروری در تامین امنیت و منافع ملی محسوب می شود و در ایران این توانمندی و قدرت دفاعی به دلیل اتكاء به نیروهای داخلی در سطح منطقه، بین الملل و مناسبات سیاسی از جایگاه ویژه ای برخوردار است كه این اقتدار و عزت مرهون مردمی بودن انقلاب اسلامی به شمار می رود

اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ناشی از ایمان و توانمندی‌هایش در عرصه فنی و تکنولوژیکی است و اینها شرایطی ایجاد کرده است که ایران، کشوری توانمند و با قدرت بازدارندگی بالا باشد.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در طول دوران جنگ تحمیلی به حقیقت مصداق واقعی نیروی مسلح توانمند بودند. نیرویی که با توکل بر خدا و استقاومت در راه حق، در برابر شدائد و ناملایمات مقاومت کرده و اجازه ی عرض اندام به دشمنان این خاک را نداد. احساس مسئولیت و عزم راسخ این نیروها در هشت سال دفاع مقدس توانست نقشه های شوم دشمنان این ملت را نقش برآب کرده و ایستادگی و پایمردی آنان توانست، دشمن تا دندان مسلح را در برابر عظمت و قدرت مردمان این سرزمین به زانو درآورد.

یکم مهرماه:  دانش‌پژوهی، معرفت، جوانان و سربازان

روز بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی، گرامیداشت جوانان و تقدیر از سربازان مرزداران غیور کشور

اقتدار امروز جمهوری اسلامی ایران در زمینه نظامی، علمی و ... به واسطه حضور جوانان مومن، انقلابی و باانگیزه حاصل شده است

سل جوان قبل از انقلاب در مقابل رژیم منحوس پهلوی ایستاد و بعد از پیروزی انقلاب قائله‌های منافقان را در نقاط مختلف کشور خاموش و هشت سال دفاع مقدس را اداره کردند.

اگر امروز دشمن بخواهد تجاوز و تعدی به مرزهای این کشور انجام دهد، جوانان آماده‌تر از نسل گذشته عمل خواهند کرد؛ همان‌طور که در دفاع از حرم اهل بیت  ع وارد میدان شدند و دشمن را شکست دادند.

اید توجه داشت همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند «خود دانش مایه‌ی اقتدار است؛ ثروت‌آفرین است؛ قدرت نظامی‌آفرین است؛ قدرت سیاسی‌آفرین استیکی از راههای ایستادگی در برابر ظلمها و تحریمها و یکی از ابزار مهم پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برای جوانان، دانش پژوهی و علم آموزی است.

دوران طلایی دفاع مقدس و حضور جوانان در جبهه‌ها نیز خود الگوی بسیار روشنی برای این امر  است که در فعالیت‌های انقلابی و جهادی نیز از تحصیل دانش نباید بازماند، تا جایی که یک پنجم شهدای دفاع مقدس را اقشار دانش‌آموز، دانشجو و طلبه تشکیل می‌دهند و در طول جنگ نیز در سنگرها کلاسهای علم و معرفت و امتحانات تحصیلی برپا بوده است.

امروزه نیز فعالیت علمی در دوره‌های خادمی راهیان نور، اردوهای جهادی و دوران سربازی، می‌توانند مصادیق تداوم فرهنگ دفاع مقدس باشند و از مسئولین مربوطه انتظار می‌رود در کنار امور اجرایی و فرهنگی این سه عرصه حضور جوانان انقلابی، برای کمک به علم آموزی و دانش پژوهی و معرفت افزایی این جوانان نیز برنامه ریزی لازم را داشته باشند.

دوم مهر: رونق تولید، حمایت مردمی و خودباوری

توجه به رونق تولید ملی و اقتصادی با نگاه مدیریت انقلابی و جهادی و خودباوری در تقویت صنعت کشور به منظور کم اثر کردن اهداف تحریم دشمن

اگر تولید رونق گرفت، آن وقت در بخش‌های مختلفی تحوّل ایجاد خواهد شد؛ هم تأثیر میگذارد در اشتغال، هم تأثیر میگذارد در کم کردن تورّم، هم حتّی تأثیر میگذارد در وضع توازن بودجه، هم تأثیر میگذارد در بالا رفتن ارزش پول ملّی. ببینید، اینها همه مشکلات مهمّ اقتصادی ما است. صاحب‌نظران و کسانی که مطّلع از مسائل اقتصادی هستند، تصدیق میکنند، تأیید میکنند. [آنها] معتقدند که ظرفیّتهای کشور برای شکوفایی اقتصاد، ظرفیّتهای بسیار آماده و مستعد و کاملی است.

آثار گسترش تولید ملی بهبود سطح زندگی مردم است؛ زیرا، با رونق تولید در کشور، نرخ بیکاری کاهش می یابد و سطح زندگی کسانی که به بخش تولید وابسته‌اند بهبود خواهد یافت. به زبان ساده‌تر چرخش فعالیت‌های اقتصادی باعث بهبود زندگی مردم خواهد شد. بهبود سطح زندگی عمومی در جامعه، به نوبه خود، به گسترش خودباوری جمعی می‌انجامد. شکل‌گیری و گسترش خودباوری ملی، از جهات فرهنگی، اخلاقی و تربیتی، آثار بسیار مهمی را به دنبال خواهد داشت.

سوم مهر: بصیرت، دشمن‌شناسی، ولایتمداری، دفاع همه جانبه

نقش ولایت در بصیرت‌افزایی عمومی به منظور مقابله با ترفند، فریب و سلطه دشمن به عنوان الگویی موثر برای نهضت مقاومت و همچنین اهمیت پدافند غیرعامل

صیرت افزایی و دشمن شناسی از اصلی ترین مولفه هایی بودند كه ملت ایران در دوران دفاع مقدس با تكیه بر آن در برابر دشمن ایستادند و با اتحاد و همدلی خویش، حماسه های ماندگاری را خلق كردند و اینگونه گشاینده فصلی نوین در تاریخ سلحشوری های این مرز وبوم شدند

استقامت و ایستادگی ایرانیان، سبب شد تا رویكرد مردم منطقه نسبت به مقاومت تغییر كند و آنها با الگو قرار دادن ایران به رویارویی با ظلم و ستم بپردازند. اعتقاد مردم به اسلام و دین، استقامت و پایداری را در منطقه و جهان اسلام شكل داد و این مقاومت و بیداری اسلامی كه امروز در جهان شكل گرفته است، به طور یقین با نگرش فرهنگ، استقامت مردم به ویژه هدایت های امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری میسر شد.

امام خمینی(ره) با ایستادگی در برابر قدرت های جهانی، كشور را از زیر یوغ آنها خارج كردند، در این میان صدام با این اطمینان و باور كه بلوك های شرق و غرب پشتیبان وی هستند، جنگی تمام عیار را علیه ایران آغاز كرد. قدرت های جهانی اطلاعات، تسلیحات و مواد شیمیایی را در اختیار رژیم بعث قرار می دادند اما ملت ایران با تكیه بر اراده و ایمان خود و با وجود محدودیت های فراوان توانست دشمن را به عقب براند

چهارم مهر: شهیدان، جانبازان، آزادگان، فخرآفرینان

روز عطرافشانی مزار مطهر شهدا و تجلیل از خانواده معظم شهدا و شهدای مدافعین حرم و تکریم جانبازان و آزادگان

شهدا، جانبازان و آزادگان یک شبه، راه صد ساله‌ای را رفتند که آرزوی بسیاری از عرفا و عالمان بوده است. بارها از بزرگان و مراجع کشورمان شنیده‌ایم که گفته‌اند حاضرند تمام نمازهای طول عمر خود را بدهند و در ثواب و اجر یک مادر شهید، یک جانباز یا دوران اسارت یک آزاده شریک شوند. مسیر رسیدن به چنین جایگاه رفیعی برای شهدا و ایثارگران باز بود، اما مهم‌تر از آن اراده‌ای بود که از جانب آنها برای ورود به این مسیر به کار بسته شد

هدف شهدا و ایثارگران از حضور در جبهه‌ها عزت و سربلندی اسلام و انقلاب بود و بامطالعه وصایای شهدا و دیدار با جانبازان، فرهنگ عزت و آزادگی و روحیه فداکاری و مبارزه با کفر در اعمال و زندگانی آنان را متوجه می‌شویم.

 ایثارگران مروجان فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه هستند و باید قدردان زحمات شهدا و ایثارگران باشیم  که با ایثار خود عزت و آرامش را برای کشور به ارمغان آوردند.

 

 

 

پنجم مهر: معنویت، وحدت ملّی، خانواده و ورزش همگانی

حضور باشکوه در نماز جمعه، توجه به همبستگی ملّی و تقویت سبک زندگی دینی در حفظ و کرامت ارزش‌های اسلامی خانواده و ورزش همگانی و عمومی

ورزش کردن آن هم به صورت گروهی و با همراهی اعضای خانواده آن چنان در روحیه و سلامت جسم شما تاثیر‌گذار است که محال به نظر می‌رسد با یک دوره تجربه آن، تا پایان عمر رهایش کنید. ضمن این که تجربه یک کار گروهی در کنار اعضای خانواده همواره برای شما خاطرات به یاد ماندنی می‌سازد که تا همیشه نقشبند ذهنتان خواهد شد. بنابراین پایه ورزش همگانی و رغبت و عادت نسبت به آن از بطن خانواده ریخته می‌شود

اهمیت بازی‌ها و ورزش‌های تربیتی در رشد همه جانبه کودکان به ویژه بُعد اجتماعی او به حدی است که حتی در سیره نبوی به آن بر می‌خوریم و پیامبر اکرم (ص) برخی مواقع در بازی کودکان شرکت و دیگران را به آن توصیه می‌کردند تا با این شیوه مهم تربیتی، ضمن نظارت بر فعالیت‌های آنان، هدایت و تربیت ورزشی را سبب گردند.

ورزش همگانی هم از لحاظ فردی اهمیت دارد و هم از لحاظ ملی، از لحاظ فردی ورزش موجب می‌شود که آدم‌ها به منش و شخصیت سالم دست پیدا کنند. در مجموع اگر در جامعه‌ای افراد از سلامت جسمانی و روانی برخوردار باشند، در مجموع سلامت جامعه ممکن خواهد شد. وقتی از ورزشی شدن جامعه صحبت می‌کنیم، این واقعه سطوح متفاوتی دارد، ورزش همگانی مانند ورزش قهرمانی نیست که همه از بازی دیشب پرسپولیس با استقلال گفت وگو کنند، اصلا قرار است ورزش‌های همگانی یک سری از شاخص‌ها را جابه جا بکند، مثلا سلامت عمومی که در صورت تحقق و اجرایی شدن ورزش‌های همگانی مخاطب از حالت تماشاچی خارج شده و نوعی از سبک زندگی فعال به ارمغان می‌آورد است. زمانی می‌توانیم بگوییم در حوزه ورزش‌های همگانی موفق بوده ایم که شاخص‌های روشنی را به مثابه نتیجه اجرایی شدن ورزش‌های همگانی تعریف کرده باشیم، برای مثال اگر در حوزه بهداشت و سلامت عمومی که به طور خاص با فعالیت ورزش همگانی گره خورده است، موفق بوده ایم، این به آن معناست که در حوزه‌های ورزش همگانی موفق بوده ایم.

ششم مهر:رزمندگان، حماسه‌آفرینان، جهادگران

یادبود حماسه غرورآفرینان عملیات بزرگ ثامن‌الائمه(ع) و بزرگداشت شکست حصر آبادان و تجلیل از رزمندگان و جهادگران دفاع مقدس

در سال ۶۳ یگان مهندسی رزمی سپاه با مشارکت جهاد سازندگی و وزارت صنایع سنگین وقت، در طرحی ابتکاری برای وصل کردن ساحل شرقی هورالهویزه به جزایر مجنون در مدت ۷۵ روز، پل شناوری به طول ۱۳ کیلومتر ساختند که ساخت چنین پلی در تاریخ جنگ‌ها بی‌سابقه بود

با شیوع ویروس کرونا در جهان و درگیر شدن کشورمان با این ویروس شرایط خاصی در شهرها، استان‌ها و مناطق مختلف کشور ایجاد شده است، شرایطی که جبهه‌های جهادی بسیاری را تشکیل داده تا در هر سنگر، بخشی از نیازهای این روزها فراهم شود.

پزشکان و پرستاران در خط مقدم جبهه مبارزه با ویروس کرونا و درمان بیماران فعال شده‌اند و تولیدکنندگان تجهیزات مواد شوینده و بهداشتی، در سنگر دیگر و همه در حال تلاشند تا بلکه در این جنگ تمام عیار با یک ویروس خطرناک، باری از دوش جامعه بردارند.

نگاهی به این تلاش‌های جهادی، دوران دفاع مقدس و همراهی و همبستگی همه اقشار مردم برای مقابله با دشمن را یادآوری می‌کند

 

هفتم مهر: فرماندهان، پیشکسوتان و مسئولان

سالروز شهادت شهیدان فلاحی، فکوری، نامجو، کلاهدوز و جهان‌آرا و بزرگداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس و تقدیر و تجلیل از پیشکسوتان عرصه جهاد مقاومت

رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به فرماندهان، پیشکسوتان و مسئولان :

به‌ صورت روبه‌رو و رودررو با مردم حرف بزنید، مسائل را به مردم بگویید، بگویید که دشمن میخواهد از رخنه‌ی اقتصادی استفاده کند؛ این را صریح به مردم بگویید.

بگویید البتّه ما مشکلات اقتصادی‌ای داریم، دشمن میخواهد از این استفاده کند، ما نخواهیم گذاشت و به کمک شما احتیاج داریم

بروید با کارگر تماس بگیرید، بروید پای کوره، بروید محصول را تماشا کنید، بروید انبارها را ببینید، بروید با مجموع کارگرها حرف بزنید، وارد کار بشوید؛ این اگر شد، مردم می‌بینند بله، دارد کار انجام میگیرد.

دفاع مقدس ایرانیان از این زوایه متفاوت تر از دیگر دفاع های ملل دنیاست که در ایران همه اقشار مختلف اعم از روحانی، کارمند، نظامی، کارگر، معلم و دانش آموز و…پای در عرصه جهاد گذاشته بودند

از مهم ترین سرمایه های اصلی یک جامعه پیشکسوتان آن هستند و قطعا اگر در هر جامعه ای به قدر و منزلت این سرمایه توجه شود می توان در آن جامعه گام های مهمی برای پیشرفت برداشت

وحدت، انسجام، همدلی و تعامل برای رفع مسائل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهمترین چیزی است که ما در این دوران به آن نیاز داریم و باید در این برهه حساس از زمان به گونه‌ای عمل کنیم که در مقابل شهدا و ایثارگران و خانواده های ایشان شرمنده نباشیم.